BJERRINGBRO SILKEBORG HÅNDBOLD

Jeg har siden 2018 været tilknyttet Bjerringbro Silkeborg Håndbold som kropsterapeut, hvor min opgave er at behandle spillerne i forhold til, at kroppen bedre kan restituere efter hårde kampe og træninger. Behandlingen er også særdeles skadesforebyggende.

Sportsrelateret

KROPSTRÆNING

Sport har altid fyldt meget i mit liv. Som dreng læste jeg sportssiderne i den lokale avis dagligt, og Tipsbladet blev studeret, når det kom hver fredag.


Min passion har altid været fodboldspillet, som jeg har udøvet, lige siden jeg kunne gå. Jeg har spillet utallige kampe og været aktiv på mange fronter i den verden.

 

Da jeg blev ungdomstræner og senere seniortræner, blev jeg mere bevidst om det med skader, og hvad kroppen har brug for som fodboldspiller. Jeg har heldigvis selv været forskånet for de store skader i min karriere. Men nu stod jeg som træner, og jeg var af og til frustreret, når en af mine spillere ikke kunne deltage pga. en skade. Det fik mig til at interessere mig for, hvordan kroppen kan hjælpes, og hvad behandling kan gøre for en belastet og spændt krop.


Efter min uddannelse som massør i 2002 blev jeg hurtig tilknytte Funder GF og senere håndboldpigerne i Gødvad GIF – Det var starten på den erfaring, som jeg efterhånden har opbygget i forhold til sportsfolk.

Jeg lægger stor vægt på tillid og respekt, det at skabe et sted, hvor kroppen kan få lov til at give slip på de blokeringer og spændinger, der opstår, når den skal præstere på højeste niveau. Der skal være plads til ro og restitution, og en snak om andet end sporten - Det var en af de ting, jeg tog med mig, efter jeg i 8 år rejste rundt med A-landsholdet i fodbold. Spillerne var mætte af, hele tiden at skulle tale om fodbold osv.


På mange områder adskiller elite idrætsudøvere og motionister sig ikke ret meget fra hinanden. Der er dog forskel på, om vi lever af det eller ej, men der er ofte en delt passion for det, vi gør. Alle ønsker, at kroppen bliver hurtig klar, så de kan komme afsted igen. Derfor kan min erfaring og min viden om sportskroppen bruges til alle. Sporten er min passion, og jeg har på egen krop mærket, hvad behandlingen kan gøre for kroppen:

  • Forbedre kroppens restitution,
  • Få en bedre fornemmelse og kontakt med kroppen,
  • Give afspænding i leddene,
  • Forbedre åndedrættet, som bl.a. er med til at ilte blodet,
  • Være skadesforbyggende,
  • Støtte kroppens helende proces i et skadesforløb.


En af mine ambitioner, da jeg tog uddannelsen som kropsterapeut, var også at komme tættere på den professionelle sportsverden - Et sted, hvor der bliver søgt efter alle de små forbedringer og forskelle, som kan være med til at ændre sølv til guld og vende fiasko til succes. En afspændt krop reagerer hurtigere og giver kroppen bedre mulighed for at restituere. Kroppen husker alle stød, slag og skader, den får, så næste gang den oplever samme situation, vil den ubevidst spænde op og åndedrættet vil blive låst.


DET SIGER DE

THOMAS RØLL

(træner for Skive IK (1. Div.) og tidligere professionel fodboldspiller)


"Jeg er stor fan af nye tiltag ifht at kunne optimere og det gælder indenfor alle livets aspekter. I dette tilfælde fodbold. Oles træning er anderledes, spændende, og man får øjnene op for ting, muskler, bevægelser m.m. som man konstant bruger i fodboldverdenen, men som man ikke tillægger den store betydning.


Med Oles træning er vi inde og træne de små muskler, som vi bruger til balancen, vores koordinering, de muskler, som hjælper os til at kunne arbejde med et lavere tyngdepunkt, stå fast i nærkampe og være stærkere end vores modstandere.


Man er helt nede og arbejde i de små deltaljer, og det ved jeg, at de store klubber ude i verden ligeledes gør. Man leder hele tiden efter de små ting, der gør, at man er foran sine konkurrenter.


Jeg er stor fan af de ideer Ole har og ville ønske de havde været tilgængelige, dengang jeg selv var aktiv på højeste niveau"

TILBUD TIL KLUBBER

Hvis din klub eller dit hold ønske en gratis prøvetræningen eller gerne vil høre om,  hvad jeg kan tilbyde jer, kommer jeg gerne ud og giver introduktion, en gratis behandling eller træningssession.


Du kan kontakte mig via formularen her på siden eller ring til mig på + 45 22 18 31 80

 
 
 
 
Jeg vil gerne kontaktes vedr. trænings- eller behandlingstilbud.
 
 
 

HOLD

KJELLERUP IF (DS.)


I 2016 startede jeg som "kropsterapeut" for Kjellrup IF's daværende 2. divisionshold. Jeg har hjulpet dem i forhold til skadesforløb og har to vintre arbejdet med deres smidighed og styrke, så de som fodboldspillere oplever færre fibersprængninger samt knæ- og ankelskader.


TEAM WAOO


I cykelløbet Post Nord Danmark Rundt i 2019 var jeg med cykelholdet TEAM WAOO. Jeg skulle primært støtte og behandle Rasmus Guldhammer, men alle seks ryttere fik behandling efter etaperne.